Φάμπρικα με γάμους… νεκρών είχε στηθεί στη Βουλγαρία

Αετονύχηδες είχαν βρει τον τρόπο για να βάζουν στο χέρι την περιουσία ανθρώπων που είχαν φύγει από τη ζωή


ΚΟΣΜΟΣ
2:00
18/01/2020
Φάμπρικα με γάμους… νεκρών είχε στηθεί στη Βουλγαρία
1
loading

Συνέτασσαν πλαστά πιστοποιητικά γάμου με… νεκρούς προκειμένου να βάλουν στο χέρι τις περιουσίες τους: οι αρχές της Βουλγαρίας εξάρθρωσαν μια συμμορία που δρούσε εδώ και πολλά χρόνια, ασκώντας δίωξη σε έξι υπόπτους.

Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ένας αστυνομικός και μια υπάλληλος του δήμου της Σόφιας. Η συμμορία δρούσε επί μια πενταετία και είχε καταφέρει να αποκτήσει τουλάχιστον 15 σπίτια, αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

«Ο ρόλος του αστυνομικού ήταν να ερευνά ηλικιωμένους ή ανθρώπους που πέθαναν πρόσφατα και διέθεταν ακίνητη περιουσία ή χρήματα. Η δημοτική υπάλληλος διέγραφε τα μητρώα των πιθανών κληρονόμων» και φρόντιζε να εκδίδει πιστοποιητικά γάμου με τους νεκρούς, φυσικά με προγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε η εισαγγελία που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Για να μην γίνουν εύκολα αντιληπτοί, οι δράστες πρόσεχαν να στοχοθετούν ανθρώπους που δεν είχαν στενούς συγγενείς.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη απάτη και τα μέσα που χρησιμοποίησαν δεν ήταν τα συνήθη», είπε ο εισαγγελέας Ντίμιταρ Πετρόφ.

Ένα από τα πλαστά πιστοποιητικά γάμου φαίνεται ότι συντάχθηκε στη Ρωσία. «Είναι πιο δύσκολο να εξακριβώσουμε την αυθεντικότητα των εγγράφων από μια χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ», εξήγησε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Στέφκο Μπάνκοφ.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στη συμμορία όταν ένας από τους δράστες, μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, προσπάθησε την Τετάρτη να σηκώσει 600.000 λέβα (περίπου 300.000 ευρώ) από μια τράπεζα στη Σόφια, προκειμένου να αγοράσει ένα διαμέρισμα με μετρητά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar LEON52

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ Η ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ,ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ.ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει