Στις 11 Φεβρουαρίου θα γίνει στο Sotheby’s η δημοπρασία του θρυλικού έργου του βρετανού εικαστικού Ντέιβιντ Χόκνεϊ, με τίτλο «The Splash» και η τιμή του αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη.

Το έργο, που είναι από τη σειρά με τις πισίνες που ζωγράφιζε την περίοδο 1964-1971, δημιουργήθηκε το 1966 και αναμένεται να αποκτηθεί από συλλέκτη που θα καταβάλει 26,1 -39,2 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Art News.

Από τότε τα έργα του Βρετανού εικαστικού καλλιτέχνη άγγιξαν υψηλότερες τιμές, όπως το «Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)», που έφθασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το 2018 τα 90 εκατ. δολάρια.

Η πώληση έκανε τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, τον καλλιτέχνη εν ζωή του οποίου έργο δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ. Πέρσι τον εκθρόνισε ο Τζεφ Κουνς με το γλυπτό του «Κουνέλι».

Ο πίνακας «The Splash» δημιουργήθηκε ως συνέχεια του «A Little Splash» (1966) και του διάσημου «A Bigger Splash» (1967), στο οποίο απεικονίζεται η πιο γνωστή πισίνα στην ιστορία της ποπ αρτ που ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ φιλοτέχνησε ενώ δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Σήμερα φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ του Λονδίνου.

Δείτε εδώ τον πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ