Με ανακοίνωσή τους μέσω της επίσημης σελίδας τους στο instagram ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν γνωστό πως εγκαταλείπουν την πριγκιπική ζωή.

Η είδηση – βόμβα «έσκασε» στο παλάτι το βράδυ της Τετάρτης, τονίζοντας πως θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και θα αφήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: Σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα»

Στη συνέχεια κάνουν γνωστό πως: «Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ζεύγους αναφέρει: «Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικές συζητήσεις, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος θέλοντας να επιτύχουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμικό όργανο. Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε ως «ανώτερα» μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα. Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή.

Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία…

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος στο επόμενο διάστημα  χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».