Το Πουέρτο Ρίκο χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, καθώς οι σεισμοί από τη Δευτέρα είναι διαδοχικοί και μέχρι τώρα ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε ήταν εκείνος των 6,5 Ρίχτερ, αλλά τα 5,8 της Δευτέρας ήταν ικανά να καταστρέψουν ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Οι εικόνες από τις καταστροφές σε σπίτια και υποδομές δείχνουν το πόσο ισχυρές ήταν οι σεισμικές δονήσεις στο Πουέρτο Ρίκο, με τα διεθνή Μέσα να εστιάζουν επίσης και στην κατάρρευση μίας φυσικής πέτρινης αψίδας, τη γνωστή και ως Πούντα Βεντάνα.

Στην παρακάτω φωτογραφία, μία από τις πολλές που έχουν αναρτηθεί στο twitter, φαίνεται στα δεξιά πως ήταν το «Παράθυρο της Καραϊβικής» -όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι- πριν το σεισμός και στα δεξιά την καταστροφή που προκάλεσαν τα Ρίχτερ.

Να σημειωθεί πως το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού κατέγραψε ένα μικρό λίγων εκατοστών.

«Όσοι βρίσκονται στις παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού θα πρέπει να έχουν τον νου τους για τυχόν αλλαγές και να παραμείνουν προσεκτικοί αλλά δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω δράση» ανέφερε χαρακτηριστικά το Κέντρο.