Η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της 7ης Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά έχει να κάνει με το ατύχημα που έγινε στο αεροδρόμιο «Sabiha Gökcen», όταν ένα αεροσκάφος Boeing 737 της Pegasus έφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης.

Δεδομένα επικράτησε φόβος, παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός για κάποιον από τους 164 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.

«Ένα αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο και κόλλησε στο έδαφος. Οι προσπάθειες απομάκρυνσής του συνεχίζονται. Ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο», επισήμανε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση  από τη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ωστόσο ο άνεμος το παρέσυρε και το έβγαλε εκτός πορείας, ευτυχώς χωρίς να συμβεί κάτι χειρότερο από τις υλικές ζημιές.

Εν τω μεταξύ, οι Turkish Airlines άλλαξαν προορισμό σε πέντε πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και μία για την Άγκυρα.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Sabiha Gökcen» έχουν ανασταλεί ως τις 20:00 σήμερα (τοπική ώρα), ενώ βάσει των εκτιμήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, η καταιγίδα και οι βροχοπτώσεις θα λήξουν αύριο, 8 Ιανουαρίου.