Για 15 ολόκληρες ημέρες κατάφερε να επιβιώσει μια γυναίκα από την Κίνα, η οποία είχε παγιδευτεί στον πάτο ενός πηγαδιού.

Η Su Qixiu έπεσε στο βάθους 4 μέτρων πηγάδι που βρίσκονταν σε απομονωμένο σημείο, στο χωρίο Zhongfeng, της επαρχίας Henan.

Η 38χρονη κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας ωμά καλαμπόκια και πίνοντας βρόχινο νερό που έπεφτε μέσα στο πηγάδι. Βρέθηκε εκεί την 1η Σεπτεμβρίου και έπρεπε να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και πυροσβέστες την έσωσαν, για να δεχτεί στη συνέχεια ιατρική φροντίδα.

Το πηγάδι περιβάλλονταν από καλαμπόκια και έτσι δεν φαίνονταν. Επιπλέον το εσωτερικό τοίχωμα ήταν τόσο λείο, ώστε να καθιστά αδύνατη την προσπάθεια της γυναίκας να σκαρφαλώσει.

Η Su Qixiu έψαχνε κάποια βότανα όταν κατά λάθος βρέθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού. Καθώς έπεφτε, άρπαξε μερικά καλαμπόκια. Αν και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί με τον τρόπο αυτό, ορισμένα κατέληξαν στο εσωτερικό του πηγαδιού. «Δεν υπήρχε τίποτα, έτρωγα λίγο ωμό καλαμπόκι και φώναζα για βοήθεια κάθε μέρα», δήλωσε.

«Περνούσα κάθε μέρα ελπίζοντας πως κάποιος θα περπατούσε εκεί κοντά και θα σωζόμουν. Φώναζα κάθε μέρα και παρόλο που δεν υπήρχε απάντηση, δεν τα παράτησα».

Τελικά, τη Δευτέρα ένας χωρικός που μάζευε καλαμπόκια άκουσε τις κραυγές και κάλεσε σε βοήθεια. Ο σύζυγός της, που μάταια την αναζητούσε από τη μέρα που εξαφανίστηκε, περιέγραψε πόσο διαφορετική έμοιαζε μετά τον 15νθήμερο εγκλεισμό της: «Αρχικά ζύγιζε 52 κιλά, τώρα είναι τόσο λεπτή που φοβάμαι ότι δεν θα ζυγίζει ούτε 36 κιλά», δήλωσε.

Παρόλο που η γυναίκα δεν έφερε κανένα εμφανή τραυματισμό, εξακολουθεί να μην μπορεί φάει. Η λειτουργία των εσωτερικών οργάνων δεν έχει αποκατασταθεί, αλλά η κατάστασή της παραμένει σταθερή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Ιούλιο, 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πτώση σε πηγάδι, στην περιοχή Guangxi Zhuang της νοτιοδυτικής Κίνας.