Βίντεο με τον ίδιο στο τιμόνι να κάνει το γύρο του Μανχάταν- περίπου 42,5 χιλιόμετρα, μέσα σε μόλις 24 λεπτά και επτά δεύτερα ανέβασε στο Youtube ο Christopher Adam Tan, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, κομπάζοντας μάλιστα πως δεν μπορεί να εντοπιστεί.

Μόνο που την προηγούμενη εβδομάδα αστυνομικοί της Νέας Υόρκης χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του, στο ανατολικό Χάρλεμ, και τον συνέλαβαν.

Κατέσχεσαν επίσης και την BMW Z4 του 2006 με την οποία έκανε το… ράλι, φέτος τον Αύγουστο.

Ο Tan πιστεύεται πως είναι ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο με το ψευδώνυμο «Afroduck». Όταν άλλοι χρήστες τον ρώτησαν γιατί δεν περίμενε να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος για να μην μπορεί να εντοπιστεί, εκείνος απάντησε πως δεν μπορούσε να αναγνωριστεί από το βίντεο και πως «τα ρεκόρ είναι για να σπάνε».

Αλλά ατύχησε… Όταν το «επίτευγμά» του έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έθεσε ως προτεραιότητα τη σύλληψή του.

Ο ίδιος πάντως αποκρούει τις κατηγορίες για ανεύθυνη οδήγηση και έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, επιμένοντας πως είχε έλεγχο της κατάστασης σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Το βίντεο έχει προκαλέσει πάντως ανάμεικτες αντιδράσεις, με ορισμένους χρήστες να τον επαινούν και άλλους να λένε πως δίνει κακό παράδειγμα σε νέους οδηγούς.

Δείτε το βίντεο