Έξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στην επαρχία της Δαμασκού, την οποία ακολούθησαν συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βορειότερα, 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ο συριακός στρατός βομβάρδισε την πόλη Αρίχα στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί σε ένα φυλάκιο του στρατού στην πόλη Ναμπάκ, στον δρόμο που συνδέει τη Χομς με τη Δαμασκό, ο οποίος έκλεισε για την κυκλοφορία», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

«Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν έπειτα από αυτή την επίθεση μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών, ενώ ο στρατός βομβάρδισε περιοχές της Ναμπάκ», πρόσθεσε η ίδια πηγή, που έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και οκτώ τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών.

Μετά τα μεσάνυχτα, ο στρατός βομβάρδισε τα περίχωρα της πόλης Άντρα και την περιοχή Μακάσερ ελ Άχτζαρ στη Ραχίμπα, καθώς και κάποιες περιοχές της ανατολικής Γούτα, στην επαρχία της Δαμασκού.

Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο είχε κάνει λόγο για νυχτερινές μάχες στην Καμπούν, στη βορειοανατολική Δαμασκό, και για την ρίψη από τον στρατό δύο ρουκετών στην Κάνταμ, νότια της συριακής πρωτεύουσας.

Και «το πρωί, σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών κοντά στην Μπέιτ Σάχεμ», κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, την ώρα που οι εξεγερμένοι βομβάρδιζαν φυλάκια του στρατού.

Σύμφωνα με την Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, το μεσημέρι αναζωπυρώθηκαν οι μάχες στον δρόμο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, κοντά στην Μπέιτ Σάχεμ.

Στην Αρίχα, ο βομβαρδισμός, που κόστισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους, προκάλεσε «ένα κύμα εξόδου των κατοίκων της πόλης», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Στη Ράκα, εξερράγη σήμερα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Μια άλλη, παρόμοια επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα κοντά στο κτίριο της ασφάλειας δεν προκάλεσε θύματα.

(φωτογραφεία αρχείου)