Έσπερ: Επαρκείς οι πόροι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Διέψευσε ο υπουργός Άμυνας δημοσίευμα για ενισχύσεις στην περιοχή


ΚΟΣΜΟΣ
8:52
07/12/2019
Έσπερ: Επαρκείς οι πόροι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
loading

Την άποψη ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν επαρκείς πόρους στη διάθεσή τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής προς το παρόν για να διαδραματίσουν αποτρεπτικό ρόλο εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal κατά το οποίο μελετάται η αποστολή μεγάλων ενισχύσεων στην περιοχή εν μέσω των εντάσεων με το Ιράν.

Ο Έσπερ, μιλώντας σε ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων, δεν απέκλεισε το να υπάρξουν αντικαταστάσεις δυνάμεων και μικρές αυξήσεις στο μέλλον. «Όμως ο αριθμός — 14.000 — δεν στέκει, είναι εντελώς εσφαλμένο αυτό το δημοσίευμα», τόνισε εν πτήσει προς την Καλιφόρνια για να συμμετάσχει σε φόρουμ για την εθνική άμυνα στη Βιβλιοθήκη Ρίγκαν.

«Κάθε διοικητής θέλει ολοένα περισσότερες δυνατότητες, όπου και να βρίσκεται. Αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι διαθέτουμε επαρκείς πόρους στο θέατρο [επιχειρήσεων] για να αποτρέψουμε ό,τι χρειάζεται να αποτρέψουμε», πρόσθεσε ο Έσπερ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι δέχεται αιτήματα για ενισχύσεις συνεχώς αλλά, επέμεινε, «αυτή τη στιγμή, δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για την ανάπτυξη 14.000 στελεχών».

Το Πεντάγωνο είχε ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Τζέρναλ ήδη την Τετάρτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει