Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες της Σλοβενίας από την κυβερνητική πολιτική, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δημοσκόπηση που διενήργησε το τμήμα έρευνας της αγοράς Delo Stik της εφημερίδας «Delo».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα, τα αποτελέσματα των δράσεων και των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ τους τέσσερις μήνες που κρατά τα «ηνία» της χώρας δεν είναι τα επιθυμητά, αλλά ούτε και τα αναμενόμενα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι πολίτες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί τους επόμενους δώδεκα μήνες, επισημαίνει η «Delo».

Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε μη ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική, έναντι του 32% που την κρίνει ικανοποιητική. Το 53% αναμένει την επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο σχεδιαζόμενος – από την κυβέρνηση – «φόρος κρίσης» θα επηρεάσει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό και το 66% πιστεύει ότι αυτός ο φόρος, τελικά, θα γίνει πραγματικότητα.

Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να ξοδέψει το ίδιο ποσό με πέρυσι για τις διακοπές του, το 4% θα ξοδέψει περισσότερα και το 24% λιγότερα, ενώ ένας στους τέσσερις δεν θα κάνει φέτος διακοπές. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 402 ενηλίκων στις 24 και 25 Ιουλίου.