Ο Τέρι Ο’ Νιλ, ο φωτογράφος που με τον φακό του απαθανάτισε μια ολόκληρη εποχή και αποκάλυπτε μέσα την ποπ κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής, αυτή του swinging London του ’60, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Λονδρέζος φωτογράφος νικήθηκε από τον καρκίνο και έσβησε στο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα με τον ατζέντη του και όπως αναφέρει το BBC.

Με τον φακό του είχε απαθανατίσει κορυφαίες προσωπικότητες όπως: η Μπριζίτ Μπαρντό, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, οι Beatles, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Σον Κόνερι, η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Νέλσον.

Αναφερόμενος σε παλιότερη συνέντευξή του στην φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ όπου ποζάρει χαμογελαστή, ο Ο’ Νιλ ο οποίος την είχε φωτογραφίσει δυο φορές, είχε πει: «Τη δεύτερη φορά ήταν τέλεια. Ήταν σε κακή χρονιά. Και την απαθανάτισα να γελάει επειδή παρατήρησα την πρώτη φορά πως όταν γελούσε απέδιδε μια σπουδαία φωτογραφία».

Ο Σερ Έλτον Τζον τον οποίο είχε φωτογραφήσει σε πολλές περιστάσεις, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για τον Τέρι Ο’ Νιλ: «Ήταν σπουδαίας, αστείος και λάτρευα απόλυτα την παρέα του».

Ο Τέρι Ο’ Νιλ ήταν παντρεμένος για μόλις τρία χρόνια με τη σταρ του Χόλιγουντ, Φέι Ντάναγουεϊ, με την οποία απέκτησε ένα γιο.