Ένα δυσάρεστο περιστατικό καταγγέλλουν μέλη ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων καθώς και αρμένικων οργανώσεων που βρέθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Έξω από τον Λευκό Οίκο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τον Τραμπ να προστατεύσει τους Κούρδους που απειλούνται από τις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία. Κάποιοι κρατούσαν κουρδικές σημαίες ενώ σε ένα πλακάτ είχαν γράψει: «Η Αμερική στέκει στο πλευρό σας, Κούρδοι σύμμαχοι».

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον Εθνικό Κήρυκα μέλη της ασφάλειας του Ερντογάν έβρισαν και φωτογράφιζαν τους συγκεντρωμένους.

Το πρωί της Τετάρτης μέλη της AHEPA και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Οίκο. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «να φύγει ο Ερντογάν», «ντροπή στην Τουρκία» και «είσαι τρομοκράτης», Έλληνες ομογενείς, μέλη της AHEPA και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), μαζί με Κούρδους και Αρμένιους διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Περισσότερα από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στην πλατεία Λαφαγιέτ, απέναντι από τον Λευκό Οίκο.

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο κατευθύνθηκε από την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου «Willard» για να αποφύγει τους διαδηλωτές. Οι Αρμένιοι μαζί με τα μέλη του HALC ζήτησαν άδεια και κατευθύνθηκαν σε άλλο σημείο ώστε να περάσει από μπροστά τους ο Τούρκος Πρόεδρος και η συνοδεία του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των μελών του HALC, οι άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν κατέβασαν τα παράθυρα, έβγαζαν φωτογραφίες και έβριζαν τους διαδηλωτές.

«Μας τραβούσαν φωτογραφίες, μας έβριζαν και μας έκαναν το σήμα των Γκρίζων Λύκων» ανέφερε στον ekirikas.com ο εκτελεστικός διευθυντής του HALC, Εντι Ζεμενίδης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.