Με την απόφασή της να συμπεριλάβει το ένοπλο τμήμα της Χεζμπολάχ στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων», η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέδωσε στις πιέσεις του Ισραήλ, υποστήριξε απόψε το τηλεοπτικό κανάλι της σιιτικής οργάνωσης.

«Το Ισραήλ υπέταξε την Ευρωπαϊκή Ένωση στη θέλησή του με την ένταξη της Χεζμπολάχ στη μαύρη λίστα» ανέφερε το κανάλι Αλ Μανάρ στο βραδινό δελτίο του, κατηγορώντας τη Βρετανία ότι έχει τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας εναντίον του κινήματος.

«Επί χρόνια, οι ηγέτες του εχθρικού κράτους (σ.σ. του Ισραήλ) επιχειρούσαν αδιάκοπα να παρασύρουν την Ευρώπη σ’ αυτήν την απόφαση, με την κατάφωρη στήριξη των Αμερικανών και των Βρετανών», συνέχισε το κανάλι.

Η τηλεόραση έδειξε ένα βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες συναντάται με την Κάθριν Άστον, την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, και καλεί την ΕΕ να συμπεριλάβει τη Χεζμπολάχ στη «μαύρη λίστα». «Η Βρετανία ήταν επικεφαλής της εκστρατείας για τη λήψη αυτής της απόφασης, είτε με το πρόσχημα της επίθεσης στο Μπουργκάς (της Βουλγαρίας), είτε προβάλλοντας ως δικαιολογία τη σύλληψη ενός υπόπτου στην Κύπρο», υποστήριξε το Αλ Μανάρ.

Το κανάλι αναφερόταν στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου 2012 στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι. Οι βουλγαρικές αρχές υποψιάζονται ότι πίσω από την επίθεση αυτή κρυβόταν η Χεζμπολάχ. Τον περασμένο Μάρτιο εξάλλου, κυπριακό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών έναν Λιβανέζο, μέλος του σιιτικού κόμματος, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην προετοιμασία επιθέσεων εναντίον ισραηλινών συμφερόντων στην Κύπρο.