Μέχρι τις αρχές Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, σκοπεύει ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να εξηγήσει την κατάσταση της χώρας ενώπιον του κοινοβουλίου, καθώς η αντιπολίτευση τον πιέζει να σπάσει τη σιωπή του για το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο έχει εμπλακεί το Λαϊκό Κόμμα.

«Θα πάω στο Κοινοβούλιο για να δώσω όλες τις εξηγήσεις για την κατάσταση της χώρας στα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου», είπε ο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει απέναντι στο σκάνδαλο της λεγόμενης «υπόθεσης Μπάρθενας» ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους δημοσιογράφους ότι «θα μιλήσει για το θέμα που τους ενδιαφέρει».

Η αντιπολίτευση και ιδίως το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζητά από τον συντηρητικό πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο αφότου το όνομά του εμφανίστηκε στη λίστα των ατόμων τα οποία φέρονται να έλαβαν χρήματα από τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας.

«Θέλω να δώσω εξηγήσεις στο κοινοβούλιο, να αφηγηθώ το τι συνέβη και να παρουσιάσω τη δική μου άποψη, αυτό που νομίζω ότι χρειάζονται οι πολίτες», πρόσθεσε ο Ραχόι ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει λάβει «μαύρο χρήμα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.