Νέες φωτογραφίες από τη στιγμή της παράδοσης του βομβιστή της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο 19χρονος εμφανίζεται μέσα από το σκάφος όπου και κρύβονταν, με τα χέρια σηκωμένα και γεμάτος αίματα, ενώ στο μέτωπό του φαίνεται η ακτίνα λέιζερ από το όπλο που τον σημαδεύει.

Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν από το φωτογράφο Sean Murphy, σε μια προσπάθεια να προβάλει το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, σαν αντίδραση στο εξώφυλλο του περιοδικού «Rolling Stone» που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

Ο Murphy συνόδευε την ομάδα διαχείρισης κρίσεων καθώς είχαν εντοπίσει τον ύποπτο μέσα σε μια βάρκα στην αυλή σπιτιού όπου και κρύβονταν, αφού οι Αρχές είχαν περικυκλώσει την κατοικία.

«Η αλήθεια είναι ότι η ωραιοποίηση του προσώπου του τρόμου δεν προσβάλει μόνο τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν στο καθήκον, αλλά μπορεί ακόμη να είναι κίνητρο για εκείνους που είναι ψυχικά ασταθής να κάνουν κάτι ώστε να βάλουν το πρόσωπό τους στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone», εξήγησε ο Murphy στο Boston Magazine.

Δείτε τις φωτογραφίες…