Υπάρχουν εκείνοι που «τζογάρουν» πάνω στο φύλο, το χρώμα των ματιών και των μαλλιών ή το όνομα του πολυπόθητου βρέφους που αναμένεται από μέρα σε μέρα να φέρει στον κόσμο η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν Μίντλετον.

Υπάρχουν κι εκείνοι που ανεβάζουν την αναμονή για το λεγόμενο «βασιλικό μωρό» σε άλλα επίπεδα. Όπως οι Pat και Norman Bate που έφτασαν στο Λονδίνο από το Λίβερπουλ, όπου μένουν, με το σκάφος τους!

Τους πήρε βέβαια δύο μήνες, σημειώνει η Daily Mail, αλλά τώρα οι ίδιοι και το σκάφος «Ellie May» βρίσκονται ακριβώς πίσω από την κλινική όπου θα γεννήσει η Κέιτ και περιμένουν με ανυπομονησία. Έχουν κουβαλήσει κι ένα σωρό δώρα, ακόμα κι ένα άσπρο ζακετάκι που η αδελφή της Pat έπλεξε για το νεογέννητο.

«Μόλις μάθαμε πως η Κέιτ είναι έγκυος είπα πως θα πρέπει να είμαστε εδώ για τη γέννα. Φύγαμε από το σπίτι την 1η Μαΐου και θα μείνουμε όσο χρειαστεί, άλλωστε δεν πληρώνουμε και ξενοδοχείο», δήλωσε η Pat.

Μαζί με τους Bate, εκατοντάδες τηλεοπτικά συνεργεία έχουν κατασκηνώσει έξω από το νοσοκομείο St Mary’s περιμένοντας να πιάσουν την Κέιτ οι πόνοι. Ο συντάκτης της Daily Mail κάνει λόγο για μια καταπληκτική βρετανική κωμωδία, επισημαίνοντας για παράδειγμα πως το σημείο θεωρείται πια τουριστικό αξιοθέατο και πολλοί φτάνουν εκεί μόνο για να δουν το «στρατό» των φωτογράφων και των συνεργείων που με τη σειρά τους περιμένουν να δουν κάποια ένδειξη γέννας.

Επίσης, στους φωτογράφους ζητήθηκε να μην πετάγονται με τις φωτογραφικές τους μηχανές επειδή αυτό τάραζε όσους κατευθύνονταν στην κλινική σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, που στεγάζεται δίπλα.

Μεταξύ εκείνων που περιμένουν και η Natalie Morales, παρουσιάστρια του αμερικανικού NBC, που περνά την ώρα της πλέκοντας.

«Στην Αμερική μπορεί το νέο να θεωρηθεί πιο σημαντικό κι απ’ ό,τι εδώ», λέει. Θεωρείται βετεράνος καθώς είχε καλύψει για το κανάλι της και τον βασιλικό γάμο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η ίδια και το συνεργείο της έχουν τη βάση τους σε ένα ξενοδοχείο μια γωνία μακριά. «Μόλις αρχίσουν οι ωδίνες της Κέιτ, θα κοιμόμαστε εδώ», λέει, εννοώντας το πεζοδρόμιο.

Μπορεί βέβαια να φαίνεται παράξενο αλλά ήδη υπάρχουν πολλοί που το κάνουν αυτό.

Ο Terry Hutt διανύει τη δεύτερη εβδομάδα του σε παγκάκι απέναντι από την είσοδο της πτέρυγας Lindo. Συνταξιούχος ξυλουργός από το Cambridge αποτελεί γνωστή φιγούρα σε διάφορα βασιλικά γεγονότα, ντυμένος πάντα Union Jack. Λέει μάλιστα πως και η βασιλική οικογένεια τον γνωρίζει ως «Ο άνθρωπος με την ομπρέλα».

Ο 78χρονος Terry περιμένει τόσο καιρό που κάποια στιγμή χρειάστηκε να γυρίσει στο Cambridge για να κάνει μπάνιο και να αλλάξει ρούχα. Στη συνέχεια επέστρεψε εξοπλισμένος ώστε να καθίσει πλέον όσο χρειαστεί.

«Τι είναι άλλη μια εβδομάδα; Δεν βαριέμαι και δίνει και στη γυναίκα μου το χρόνο να ξεκουραστεί από μένα», προσθέτει.

Η μόνη του πολυτέλεια είναι ένα μαξιλάρι με ένα στέμμα αλλά τρώει σαν βασιλιάς από τη στιγμή που οι Pat και Norman Bate τον πήραν υπό την προστασία τους.

Τι τον φέρνει εδώ; «Αγαπώ τη Βασιλική Οικογένεια και ό,τι κάνουν για αυτή τη χώρα», εξηγεί.
Ο Terry λέει πως έχει συναντήσει τη βασίλισσα τόσες φορές που δεν τις μετράει πια. Ωστόσο δεν τη φωτογραφίζει ποτέ. «Αυτό θα ήταν αγενές και δεν θα τολμούσα να την αντικρύσω κατά πρόσωπο», λέει.
Στην… «κατασκήνωση» βρίσκεται και ο 63χρονος Bansi Hariyani από τη… Μουμπάι.

Και πολλοί ακόμα που περιμένουν ανυπόμονα…