Η Valerie Jarrett ήταν η Νο 1 σύμβουλος του Ομπάμα και καρδιακή του φίλη, υπηρετώντας τον στο Οβάλ Γραφείο για περισσότερο διάστημα από κάθε άλλο συνεργάτη του.

Η δουλειά της δεν ήταν εύκολο πράγμα, παρά το γεγονός ότι μέχρι να βρεθεί στο πλευρό του προέδρου λειτουργούσε τη δική της κτηματομεσιτική εταιρία και είχε διατελέσει και σύμβουλος του δημάρχου του Σικάγο, Richard Daley.

Μιλώντας πρόσφατα στην εταιρία ευρέσεως εργασίας Glassdoor, η ισχυρή κυρία του Λευκού Οίκου είπε πως ξυπνούσε κάθε πρωί «τρομαγμένη για το τι θα συνέβαινε εκείνη τη μέρα». Ακόμα κι έτσι όμως χαρακτηρίζει τη θέση της ως «την καλύτερη δουλειά που είχα ποτέ».

«Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά ‘‘πώς στο καλό άντεξες για 8 χρόνια στην κεντρική διοίκηση;’’. Πρώτα απ’ όλα, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να φύγω».

Η Jarrett εξομολογείται πως το μεγαλύτερο μάθημα που έμαθε ήταν πως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε μια δουλειά που «κάνει χαρούμενους όλους τους άλλους» και να επικεντρωθούμε στο πάθος μας.

«Ήμουν πάντα φοβισμένη όταν έκανα όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου και δεν εκτιμούσα πως πλάι στον φόβο, έρχεται η χαρά και η αίσθηση της περιπέτειας. Και τώρα, κοιτώντας πίσω, βλέπω πως καθένα από αυτά τα διαφορετικά σκαλοπάτια καταλήγουν σε μια γεμάτη ζωή».

Η Jarrett αποτελεί στις ΗΠΑ έμπνευση για τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η Μισέλ Ομπάμα. Ήταν εξάλλου συνάδελφοι σε μια νομική φίρμα και η Μισέλ τη θεωρούσε πάντα πρότυπο για όλες…