Ένας ηγέτης μια θρησκευτικής ομάδας ο οποίος φέρεται να εκβίαζε τουλάχιστον 240 γυναίκες για να τις κρατάει ως «σκλάβες» και ανάγκαζε μερικές από αυτές να κάνουν σεξ με αγνώστους ανθρώπους και ζώα, συνελήφθη στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Roney Schelb εργαζόταν σε τμήμα πωλήσεων και παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία σε μια εκκλησία στην πόλη Muriaé στην επαρχία Minas Gerais.

Η αστυνομία της επαρχίας ανέφερε ότι ο 32χρονος εκμεταλλευόταν τις γυναίκες για μία περίοδο 4 ετών σε 11 πολιτείες.

Ο επικεφαλής των ερευνών Magno Machado Nogueira δήλωσε ότι ο Schelb ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του, δημιουργώντας διάφορα ψεύτικα προφίλ σε social media και στην εφαρμογή WhatsApp και τους προσέφερε από 970 μέχρι 2.400 δολάρια για «ροζ» βίντεο και φωτογραφίες. Αλλά ο Schelb φέρεται να τους παρείχε ψεύτικες τραπεζικές αποδείξεις και αφού λάμβανε τις γυμνές εικόνες, εκβίαζε τις γυναίκες απειλώντας να αποκαλύψει το υλικό σε φίλους και μέλη της οικογένειάς τους.

Οι ερευνητές της υπόθεσης τον κατηγορούν ότι εκβίαζε τα θύματα για να του στέλνουν περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες, με ένα θύμα του να αναφέρει ότι απαιτούσε περισσότερα από 20 την ημέρα.

Φέρεται μάλιστα ότι ανάγκασε κάποια από τα θύματά του να τον συναντήσουν από κοντά και εκείνος τις βίασε. Γυναίκες που βρίσκονταν μακριά τις ανάγκαζε να έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες ή ζώα και να του στέλνουν βίντεο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ανάγκαζε κάποια από τα θύματά του να υπογράφουν «συμβόλαια σεξ», παρόμοια με εκείνα στην ερωτική νουβέλα «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι», όπου δήλωναν ότι θα του επέτρεπαν να κάνει ό,τι θέλει σε αυτά. Μάλιστα στα συμβόλαια γραφόταν ότι θα μπορούσε να χτυπάει τις γυναίκες με όση δύναμη τον ευχαριστούσε.

Ο Schelb συνελήφθη στις 11 Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Belo Horizante, όπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν λεπτομερή αρχεία με πληροφορίες για τα θύματά του, όπως και ένα λάπτοπ, ένα τάμπλετ και «κοστούμια για σεξ».

Οι αστυνομικοί ερευνούν τις τουλάχιστον 1.600 επικοινωνίες που είχε με τις γυναίκες μέσω τηλεφώνου. Στα θύματα του Schelb συμπεριλαμβάνονται 8 ανήλικες, νεαρές και μεγαλύτερες γυναίκες.

Η αστυνομία πέρασε έναν μήνα να ανακρίνει τον ύποπτο μετά από την καταγγελία μιας γυναίκας στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο Schelb αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Όταν μιλάμε για βιασμό, φανταζόμαστε πράξεις βίας ή κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έκανε τίποτα από αυτά, είμαι αθώος» είπε.

Ένα θύμα ανέφερε ότι ο Schelb ήξερε το πού δούλευε και τον εργοδότη της, όπως επίσης το όνομα της μητέρας της.

«Οπότε ήξερε περίπου τα πάντα» δήλωσε η γυναίκα. «Μιλούσε με ανθρώπους που θα σκότωναν την οικογένειά μου».

«Ήταν ένας σαδιστής που διέπραξε έναν μεγάλο αριθμό εγκλημάτων. Εγκλήματα κατά της αξιοπρέπειας των γυναικών. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο Machado Nogueira. «Και αυτό γιατί μετέτρεψε αυτές τις γυναίκες σε σκλάβες με τον πιο θρασύδειλο και τρομακτικό τρόπο που έχουμε ακούσει».