Μία γυναίκα που είχε καταβληθεί από παθολογική ζήλια καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για τη στυγνή δολοφονία της 17χρονης αδελφής της που ήταν μοντέλο.

Η 22χρονη Elizaveta Dubrovina μαχαίρωσε την αδελφή της Stefania τουλάχιστον 189 φορές, ακρωτηριάζοντας το δεξί της αυτί, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Επειδή ζήλευε την ομορφιά της αδελφής της, έπληξε με μαχαίρι τα «ζωτικά της όργανα» και της έβγαλε τα μάτια. Η Elizaveta κρίθηκε ένοχη για «ειδεχθή φόνο» από δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

Σε βίντεο φαίνεται η γυναίκα ανέκφραστη με χειροπέδες, να βρίσκεται σε ένα γυάλινο κλουβί πριν να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Εξαιτίας των εχθρικών τους σχέσεων, η κατηγορούμενη μαχαίρωσε την αδελφή της τουλάχιστον 189 φορές στα ζωτικά της όργανα και της έκοψε το δεξί αυτί» αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα. «Το θύμα πέθανε επί τόπου από πολλαπλά τραύματα και απώλεια αίματος. Το δικαστήριο έκρινε την Dubrovina ένοχη και την καταδίκασε να περάσει 13 έτη σε σωφρονιστικό ίδρυμα».

Η Elizaveta είχε συλληφθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα το 2016 αλλά είχε σταλεί για υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία. Φέτος κρίθηκε ικανή να σταθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Stefania δολοφονήθηκε στο σπίτι του φίλου της, ενώ εκείνος είχε πάει για ψώνια. Εκείνος κατέθεσε ότι βρήκε το αιμόφυρτο γυμνό σώμα της κοπέλας του αφού γύρισε από ένα μαγαζί που είχε πάει για να αγοράσει κρασί. Αυτός εμπόδισε την Elizaveta για να μην φύγει πριν την παραδώσει στην αστυνομία.

«Αντέγραφε την αδελφή της»

Οι κατήγοροι της 22χρονης ανέφεραν ότι «έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα, βγάζοντάς της τα μάτια.

«Χλεύαζε την αδελφή της, προκαλώντας της βασανιστικό πόνο εξαιτίας της αντιπάθειας που έτρεφε. Κατά τη διάρκεια της σφαγής, της κατάφερε τουλάχιστον 189 χτυπήματα στο κεφάλι, τον λαιμό, τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια. Η Elizaveta αντέγραφε την εικόνα της αδελφής της – το ίδιο χρώμα μαλλιών, το ίδιο κραγιόν. Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τις δύο αδελφές να αγκαλιάζονται αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μεγαλύτερη ζήλευε τη μικρότερη».

Και οι δύο είχαν περάσει χρόνο σε ορφανοτροφείο ως παιδιά. Η θεία τους Ekaterina Dubrovina αποκάλεσε τον θάνατο της Stefania «μία σοκαριστική τραγωδία».

«Το αίμα μου παγώνει» είπε.