Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Κύπρο με ισχύ από τις 12 το μεσημέρι ως τις έξι το απόγευμα.

Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή στις οποίες η ένταση της βροχής πιθανό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα. Ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση, όπως αναφέρει ο «Πολίτης».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το κοινό καλείται να είναι προετοιμασμένο για ισχυρές καταιγίδες που έχουν σηµαντικές επιπτώσεις και  να λάβουν μέτρα προστασίας από αστραπές.

Ζηµιές µπορεί να προκληθούν σε περιουσίες και δένδρα. Πληµµύρες, ριπές ανέµων και χαλάζι είναι δυνατόν να εκδηλωθούν. Αναµένονται προβλήµατα στις µεταφορές και σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα ανατολικά παράλια δυνατό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να είναι πιο έντονα το µεσηµέρι και το απόγευµα. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα, στα δυτικά και τα βόρεια, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αρχικά δυνατό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Αργότερα όµως, δυνατό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Κατά το τρίηµερο, σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Πέµπτη θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.