Παράνομη τουρκική NAVTEX για υποβρύχια συσκευή στο Ικάριο Πέλαγος

Οι Τούρκοι ψάχνονται για κινήσεις ελληνικών μαχητικών προς την Κύπρο


ΕΛΛΑΔΑ
13:56
21/10/2019
Παράνομη τουρκική NAVTEX για υποβρύχια συσκευή στο Ικάριο Πέλαγος
2
loading

Ακόμη δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι Τούρκοι το... χουνέρι που τους επιφύλαξε η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας στις 17 Οκτωβρίου, με την αιφνιδιαστική αποστολή τριών μαχητικών F-16 και ενός γιγάντιου C-130, καθώς και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», που πέρασαν χωρίς να εντοπιστούν από τα ραντάρ τους, στο πλαίσιο της άσκησης «Σιδερένιο Βέλος».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα εκείνη την ημέρα αντέδρασε με υπέρπτηση των Οινουσσών και της νησίδας Παναγιά και παραβιάσεις που κατέληξαν σε τέσσερις αερομαχίες στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή (19/10) η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ μετακίνησε πιο νότια την περιοχή που δεσμεύει συνήθως για τις πτήσεις των εναέριων ραντάρ της, προκειμένου να προσπαθήσει να αποκτήσει σήμερα καλύτερη εικόνα της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, με άλλη ΝΟΤΑΜ, η Τουρκία δέσμευσε περιοχή, μέρος της οποίας πέφτει μέσα στο FIR Αθηνών μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για αεροπορική άσκηση ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου.

Στο Αιγαίο, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με την εξαγγελία του σταθμού της Σμύρνης και όπως μεταφέρει το news.gr, που σημειωτέον δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός FIR Αθηνών, θα στείλει σήμερα πολεμικό της πλοίο να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δεύτερη φορά .

    Η ''πρώτη φορά Ελληνική κυβέρνηση'' μας λέει ότι τώρα τα πράγματα θα είναι αλλιώς και όχι όπως με τους δούλους τους συριζαίους που οι Τούρκοι έφθαναν δίπλα στην Εύβοια χωρίς αντίδραση και με κατέβασμα Ελληνικών σημαιών. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό, τώρα που οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή εντός του FIR Αθηνών μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου για αεροπορική άσκηση ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και παράλληλα στέλνουν πολεμικό τους πλοίο εντός του FIR Αθηνών να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας. Περιμένουμε να δούμε την άσκηση ''περήφανης'' εξωτερικής πολιτικής .

  2. avatar Πρωτη φορά Ελληνική κυβέρνηση

    "Ακόμη δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι Τούρκοι το... χουνέρι που τους επιφύλαξε η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας στις 17 Οκτωβρίου, με την αιφνιδιαστική αποστολή τριών μαχητικών F-16 και ενός γιγάντιου C-130, καθώς και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», που πέρασαν χωρίς να εντοπιστούν από τα ραντάρ τους, στο πλαίσιο της άσκησης «Σιδερένιο Βέλος»."
    Εμ είχαν συνηθίσει στους δούλους τους τους συριζαίους που μπαίνανε μέσα στο αιγαίο δίπλα απο την Εύβοια και κατεβάζανε Ελληνικές σημαίες και τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει