Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τουρκία-Συρία: «Παράθυρα» ζωής με την… πόρτα του πολέμου ανοικτή

Σε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Συρίας για πέντε ημέρες συμφώνησε η Τουρκία, έπειτα από τις πιέσεις που της ασκήθηκαν. Ο πόλεμος, όμως, είναι στην… πόρτα όσων ζουν στην περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών, με τον κόσμο να προσπαθεί να συνεχίσει -όσο γίνεται- τη ζωή του στους γνώριμους ρυθμούς.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο απλή υπόθεση δεν είναι…

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Τα σύννεφα γύρω από το Brexit διαλύονται

Το Brexit είναι ένα «καυτό» θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η γηραιά ήπειρος, με τις διαβουλεύσεις να πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, εκεί όπου η Μεγάλη Βρετανία έκλεισε συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από ένα έντονο πολιτικό θρίλερ μεγάλης διάρκειας.

Λέσβος, Ελλάδα: Λίγος ύπνος στην ύπαιθρο, στο προσωρινό «σπίτι»

Ο πόλεμος και εξαθλίωση δημιουργούν και ροές ανθρώπων που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο. Νεαροί μετανάστες από το Αφγανιστάν μαζεύουν δυνάμεις, καθώς κοιμούνται στην ύπαιθρο της Λέσβου, όπου αποτελεί το προσωρινό τους «σπίτι», με την ελπίδα ότι δεν θα είναι αυτό… μόνιμο.

Είχε προηγηθεί το ταξίδι τους με φουσκωτή βάρκα από τις ακτές της Τουρκίας.

Αϊτή: Ο θρήνος ζωγραφισμένος σε πρόσωπα και… τοίχους

Η αναταραχή στην Αϊτή συνεχίζεται, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να έχουν διάρκεια τουλάχιστον ενός μήνα. Από τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν και την καταστολή να είναι έντονη, έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, μερικοί εκ των οποίων αρκετά νέοι.

Μια γυναίκα θρηνεί πάνω από το φέρετρο ενός παιδιού που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 16 ετών, με τον πόνο να είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της. Κάποιοι φοιτητές της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών ζωγράφισαν έναν τοίχο στο Πορτ-ο-Πρινς, για να συμπαρασταθούν σε όσους σκοτώθηκαν στην προσπάθεια να ανατραπεί ο πρόεδρος Μόιζε.

Καταλονία: Η ένταση έχει «χτυπήσει»… κόκκινο-κίτρινο

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, με μαζικά συλλαλητήρια να πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την επαρχία.

Με σημαίες της περιοχής στα χέρια τους (κόκκινου και κίτρινου χρώματος) οι Καταλανοί διαμαρτύρονται και για τις φυλακίσεις εννέα ηγετικών στελεχών του αυτονομιστικού κινήματος, κάτι που αποτελεί… κόκκινο πανί ενάντια στην κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη, με τα επεισόδια να είναι κάτι παραπάνω από έντονα.

Σόφια, Βουλγαρία: Οι Άγγλοι αποδείχθηκαν «λιοντάρια» μέσα στη ρατσιστική ζούγκλα

Θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς έπεσαν αρκετοί παίκτες της εθνικής Αγγλίας στο ποδόσφαιρο, στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο «Βασίλη Λέφσκι» κόντρα στη Βουλγαρία, για τα προκριματικά του Euro 2020. Τα «τρία λιοντάρια», ωστόσο, βρήκαν επιπλέον κίνητρο να επιβληθούν στον αγωνιστικό χώρο και έφυγαν από… τη ζούγκλα ως θριαμβευτές με 0-6 νίκη.

Βηρυτός, Λίβανος: Ασφυκτική κατάσταση από… τους φόρους

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στον Λίβανο, λόγω των φορολογικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας, που θα «στριμώξουν» σε μεγάλο βαθμό τον λαό.

Οι κινητοποιήσεις ήταν κάτι παραπάνω από έντονες, με την ασφυξία να μην περιορίζεται μόνο σε μεταφορικό επίπεδο, αλλά και σε κυριολεκτικό, καθώς οι Αρχές έκαναν χρήση και χημικών για να περιορίσουν τους διαδηλωτές. Οι νεκροί δεν έλειψαν και σε αυτήν την περίπτωση.

Αλαμπάμα, ΗΠΑ: Στους αγώνες ταχύτητας έρχονται τα πάνω-κάτω

Μια από τις πιο έντονες στιγμές της καριέρας του έζησε ο Μπρένταν Κόχαν, του οποίου ο αγώνας για το πρωτάθλημα NASCAR στην πίστα Ταλαντέγκα της Αλαμπάμα είχε τρομακτική κατάληξη. Το αυτοκίνητό του αναποδογύρισε, καθώς ενεπλάκη σε ένα μεγάλο ατύχημα, στο οποίο συμμετείχαν και τα αυτοκίνητα των Κερτ Μπους και Ντέιβιντ Ρέιγκαν.