Το κλίμα από τη Συρία που βομβαρδίζεται από την Τουρκία αλλά και την άποψη της για τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη μοιράστηκε με τους Έλληνες τηλεθεατές η επικεφαλής των ανταποκριτών του CNΝ Clarissa Ward, μέσα από το κεντρικό δελτίο του Ant1.

Η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος έχει βρεθεί σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες τα τελευταία 15 χρόνια ενώ είναι η πρώτη δημοσιογράφος της Δύσης που κάλυψε τη ζωή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η Clarissa Ward, βγήκε στον ελληνικό τηλεοπτικό αέρα του Ant1, από τη βόρεια Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Όπως είπε, τα τελευταία λεπτά δεν ακούγονται καθαρά οι ήχοι των βομβαρδισμών, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ξεκάθαρα το ποιος είναι ο στόχος.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετά θύματα μεταξύ των αμάχων. Τουλάχιστον 7 άτομα σύμφωνα με τις κουρδικές Αρχές, από την πλευρά της Συρίας, αλλά ακόμη περισσότεροι – κατά εκτίμηση 9 – φαίνεται πως είναι τα θύματα από την τουρκική πλευρά» τόνισε η επικεφαλής ανταποκριτών του CNN.

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς, αν δούμε ποιος είναι ο δηλωμένος στόχος της Τουρκίας, δηλαδή να δημιουργήσει μία τεράστια ζώνη ουδέτερη, η οποία θα εκτείνεται παραπάνω από 300 χιλιόμετρα σε εύρος και 30 χιλιόμετρα σε βάθος.

Αν λοιπόν το λαμβάνουν σοβαρά για να καθαρίσουν την περιοχή αυτή από κουρδικές δυνάμεις τότε αυτό θα διαρκέσει εβδομάδες αν όχι και μήνες. Άρα θα χρειαστεί να υπάρξουν περισσότερες χερσαίες επιχειρήσεις» τονίζει η δημοσιογράφος σε ερώτηση για το πόσο θα κρατήσει η τουρκική εισβολή.

Η ίδια αναφέρει ότι θα υπάρξει βίαιος ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους ενώ μέχρι στιγμής μόνο από την πόλη Ράσα έχουν φύγει πάνω από 60.000.

«Υπάρχει πικρία, υπάρχει φόβος για το τι θα φέρει αυτός ο πόλεμος» ανέφερε η διάσημη δημοσιογράφος σε ερώτηση για τα συναισθήματα των Κούρδων μετά από το «οκ» του Ντόναλντ Τραμπ.
Η ίδια ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήταν ακριβώς έκπληξη καθώς πέρυσι τον Ιανουάριο ο Τραμπ είχε πει ότι θα πάρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και μετά το πήρε πίσω έπειτα από διεθνές πιέσεις.
Ωστόσο, πλέον οι Κούρδοι ελπίζουν έστω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μία συμφωνία ώστε να σταματήσει ένα νέο μεγάλο αιματοκύλησμα.