Η ατάκα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεστομίσεις στη συνέντευξη για δουλειά

Κανείς δεν πρέπει να φαίνεται… κόλακας


ΚΟΣΜΟΣ
8:41
22/10/2019
Η ατάκα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεστομίσεις στη συνέντευξη για δουλειά
2
loading

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν πρόβες μπροστά στον καθρέφτη πριν από μια συνέντευξη για δουλειά, προβάροντας όμως συνήθως όσα σκοπεύουν να πουν.

Κι έτσι ξεχνούν αυτά που δεν πρέπει να πουν!

Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που δεν ακούγονται καλά όταν βγαίνουν από το στόμα μας, παρά το αγνό των προθέσεών μας. Φαίνεται δηλαδή σαν να παραπροσπαθούμε, κάτι που δεν εκτιμά κανείς στον χώρο εργασίας.

Αφήστε λοιπόν τα κομπλιμέντα και τις δουλοπρέπειες και μη λέτε ποτέ πράγματα που δεν είστε εσείς και δεν σας εκφράζουν.

Όπως αυτό το «είναι το όνειρό μου να δουλέψω στην εταιρία σας». Ακόμα κι αν είναι πράγματι η θέση που ονειρευόσουν μια ζωή, αν σε ρωτήσουν γιατί θες να εργαστείς εκεί, βρες κάτι ουσίας να πεις.

Το «όνειρο» είναι κάτι πολύ ασαφές και θολό που δεν προσφέρει καμία απάντηση στην ερώτηση. Είναι μια κενή περιεχομένου απόκριση που πρέπει να αντικατασταθεί με χειροπιαστά πράγματα.

Τι είναι αυτό που κάνει αυτή την εταιρία τόσο ακαταμάχητη σε σένα ώστε να είναι το «όνειρό σου»; Η αποστολή της; Οι στόχοι της; Το κύρος της; Τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοί της; Κάνει κάτι διαφορετικά από τις άλλες;

Σαφήνεια χρειάζεται και όχι κολακείες και βαρύγδουπες δηλώσεις

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Το όνομά μου

    Πω πω τι είπες τώρα..

  2. avatar τριαλαρο

    επίσης στις συνεντεύξεις να γνωρίζουν αυτοί που κάνουν την συνέντευξη ότι και αυτοί και η εταιρεία που εκπροσωπούν περνάει από συνέντευξη την ίδια στιγμή. Με όχι τόσο καλά αποτελέσματα πολλές φορές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει