Ιερείς μαστιγώνουν γυναίκες για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα

Δείτε το βίντεο με το ακραίο θρησκευτικό έθιμο


ΚΟΣΜΟΣ
18:13
09/10/2019
Ιερείς μαστιγώνουν γυναίκες για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα
13
loading

Γυναίκες και κορίτσια στην εφηβεία έκαναν ουρά για να δεχθούν ένα θεραπευτικό μαστίγωμα κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου Ινδουιστικού φεστιβάλ στη νότια Ινδία.

Η ακραία θρησκευτική τελετουργία λέγεται ότι θεραπεύει από ασθένειες και εξορκίζει τα δαιμονικά πνεύματα, όπως αναφέρει το RT.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για το περίεργο έθιμο, φαίνονται γυναίκες να γονατίζουν σε «στάση μαστιγώματος» και να δέχονται χτυπήματα στην πλάτη και τα χέρια από ιερείς, ως μέρος των εορτασμών για το «Vijayadasami» που γίνονται στο χωριό Vellalapatti.

Οι συμμετέχουσες φαίνονται να υποκλίνονται καθώς περιμένουν τη σειρά τους για να μαστιγωθούν από τους ιερείς, οι οποίοι είναι ντυμένοι με εορταστικές αμφιέσεις. Κάποιες μάλιστα τινάζονται όπως γονατίζουν για το μαστίγωμα.

Η τελετουργία υποτίθεται ότι απαλλάσσει τις γυναίκες και τα κορίτσια από τα κακά πνεύματα, όπως και ότι θεραπεύει από τις παθήσεις. Σύμφωνα με την παράδοση, αν μία γυναίκα δεν αισθάνεται πόνο, αυτό σημαίνει ότι έχει καταληφθεί από σκοτεινές δυνάμεις.

«Όταν ο ιερέας μαστιγώνει τις γυναίκες, αυτές δεν νιώθουν πόνο αν τις έχουν καταλάβει κακά πνεύματα. Ειδάλλως, η διαδικασία είναι επώδυνη. Τα δαιμονικά πνεύματα μετά από μερικά χτυπήματα θα βγουν από το σώμα της γυναίκας» ανέφερε ένας ντόπιος.

Δείτε το βίντεο:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Sardanapalos

  Έλα. Τιμώμενη χώρα. Τα είπαμε και παίρναμε dislike.

 2. avatar Αλλος

  Συνήθως οι ιερείς "μαστιγώνουν" τη λογική.

 3. avatar Ονομα

  Ολες οι θρησκείες είναι τα ιδια [..].

  1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Για να το πεις αυτό θα πρέπει να έχεις μελετήσει τα "ιερά" βιβλία όλων των θρησκειών.Να έχεις σκεφτεί πάνω στα ηθικά μηνύματα που διδάσκει η κάθε θρησκεία. Να δεις αν αυτοί που ακολουθούν αυτή την θρησκεία εφαρμόζουν ή όχι τις εντολές και διδασκαλίες της θρησκείας τους. Ο

   1. avatar Ονομα

    Στον χριστιανισμό ούτε η ηθική ούτε η πίστη έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα, σε κανένα σημείο.

    1. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     Γεια σου. Μου αρέσει που υπερασπίζεσαι με πάθος αυτό που πιστεύεις ότι είναι το σωστό και η αλήθεια. Αυτό κάνω και εγώ. Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση και απάντησε με όλη την ειλικρίνεια της καρδιάς σου.Δεν πιστεύεις στον Θεό γιατί δεν πιστεύεις ότι υπάρχει; Αν όμως κάποιος σου έφερνε ατρανταχτες αποδείξεις ότι υπάρχει ο Θεός τότε θα ήσουν πρόθυμος να αφήσεις αυτά που πιστεύεις για να Τον ακολουθήσεις; Ή πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός αλλά θεωρείς ότι δεν είναι καλός και δίκαιος οπότε δεν θέλεις να ακολουθείς έναν άδικο Θεό; Τέλος θεωρείς ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα ζώα και ότι αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά και υπάρχουν πειστικές αποδείξεις; θα ήθελα να μου απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα για να καταλάβω τι σκέφτεσαι και για να απαντήσω με λογικά επιχειρήματα και να φέρω κάποιες αποδείξεις που τις θεωρώ λογικές και ικανοποιητικές.

   2. avatar Ονομα

    Με ή χωρίς την θρησκεία, οι καλοί άνθρωποι θα κάνουν καλά πράγματα και οι κακοί άνθρωποι θα κάνουν κακά πράγματα. Αλλά για τους καλούς ανθρώπους να κάνουν κακά πράγματα, χρειάζεται η θρησκεία.

 4. avatar 5.000 χιλιάδες χρονια

  Πέρασαν από τότε που οι πρώτοι Ινδοί ξεκίνησαν για άλλες πολιτείες και έφτασαν στον τόπο μας ως παραφθορά της λέξης «Egypt” ([...])...

 5. avatar Λέει το ρητό

  Και να μην ξέρουν αυτοί που τις μαστιγωνουν αυτές σίγουρα ξέρουν.

  1. avatar Αστεικάκια

   Αστειάκια με την παραφθορά του ρητού του Κομφούκιου. Η γυναίκα υπόλογη για όλα και άξια μόνο για μαστίγωμα....Και στην Αγγλία τον μεσαίωνα οι γυναίκες ήταν μάγισσες. Τις έδεναν σε καρέκλα και τις έβαζαν μέσα στο νερό. Αν πνιγόντουσαν δεν ήταν μάγισσες, αν δεν πνιγόντουσαν ήταν μάγισσες γι' αυτό τις δολοφονούσαν. Κι εδώ, οι γυναίκες πονάνε, άρα είναι μιασμένες. Αν δεν πονούσαν από το μαστίγωμα που τρώνε θα ήταν καλοί άνθρωποι. Τελικά πόσο ζώα είναι οι άνδρες σε αυτές τις κοινωνίες. Κοιτάχτε τους στην φωτογραφία έναν-ένα. Πόσο μεγάλη κατάκτηση είναι η θέση της γυναίκας στον δυτικό πολιτισμό, αλλά και πάλι όχι εξασφαλισμένη. Έχει πισογυρίσματα η εξέλιξη της ανθρωπότητας.

 6. avatar κατριβα

  Ζωοανθρωποι Ε ζωανθρωποι...τέρατα άντρες σιχαματα βιαστες αλητες

 7. avatar ……..

  Συντομα κοντα σας...

  1. avatar Τέτοιους πολυπολιτισμένους

   θέλουν εδώ οι εθνοκομπλεξικοί διεθνιστές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει