Διαδηλωτής στο Χονγκ Κονγκ τραυματίστηκε στο στήθος από κανονική σφαίρα, την οποία έριξε αστυνομικός στη διάρκεια νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές, όπως δήλωσε στο AFP αστυνομική πηγή και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αστυνομικός άνοιξε πυρ με το όπλο του, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε, και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο στήθος στη συνοικία Τσουέν Ουάν» δήλωσε η πηγή.

Ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε έλαβε επιτόπου τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η εφημερίδα South China Morning Post και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν και αυτά την πληροφορία ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο στήθος από πραγματικά πυρά της αστυνομίας, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή. Ωστόσο η αστυνομία έχει πει έπειτα από προηγούμενες συμπλοκές ότι έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα με πραγματικά πυρά.

Παρά την απαγόρευση των αρχών μικρές ομάδες διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το απόγευμα σε 12 συνοικίες του Χονγκ Κονγκ. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες καλυμμένες με καουτσούκ σε τουλάχιστον 4 συνοικίες.

Η διοίκηση των νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης.

Σε αστυνομικό κλοιό βρισκόταν από νωρίς σήμερα το Χονγκ Κονγκ, με οδοφράγματα να έχουν στηθεί στο κέντρο της πόλης, τα καταστήματα να είναι κλειστά και μεγάλη παρουσία των δυνάμεων αντιμετώπισης των ταραχών στους δρόμους για να διασφαλιστεί ότι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες δεν θα επισκιάσουν τους σημερινούς εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ωστόσο οι διαδηλωτές, που βγαίνουν σχεδόν καθημερινά στους δρόμους από τον Ιούνιο, αψήφησαν την απαγόρευση των σημερινών κινητοποιήσεων από την αστυνομία, θέλοντας να εκμεταλλευθούν τους εορτασμούς για να εκφράσουν ακόμη πιο έντονα την αγανάκτησή τους προς τις κινεζικές αρχές, να καταγγείλουν τον περιορισμό των ελευθεριών τους και την παραβίαση της αρχής «Μία χώρα, δύο συστήματα».

Οι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας είχαν καλέσει τον πληθυσμό του Χονγκ Κονγκ κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε «ημέρα θλίψης».