Τουλάχιστον 15 άνθρωποι εκτελέστηκαν από ενόπλους που είχαν στήσει ενέδρα σε ένα λεωφορείο στην έρημο του Ιράκ, στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Βαγδάτη με τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας οι ένοπλοι είχαν στήσει ένα οδόφραγμα μεταξύ του Άνμπαρ και της ιερής πόλης Κερμπάλα και όταν πλησίασε το λεωφορείο σκότωσαν 10 συνοριοφύλακες και πέντε πολίτες. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι όλα τα θύματα ήταν συνοριοφύλακες.

Αμέσως μετά, οι δράστες έκαψαν δύο από τα πτώματα. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε το πρωί στην έρημο, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την Κερμπάλα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο στρατηγός Γιάσερ Άσεμ, που ανήκει στο σώμα των συνοριοφυλάκων, είπε ότι τα θύματα επέβαιναν σε τρία πολιτικά λεωφορεία και μετέβαιναν στα σημεία όπου είχαν μετατεθεί, κατά μήκος των συνόρων με τη Σαουδική Αραβία.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Απρίλιο στο Ιράκ, όταν ξεκίνησε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων με στόχο σουνιτικά και σιιτικά τεμένη και συνοικίες της Βαγδάτης και άλλων πόλεων. Ιρακινοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν τις ευθύνες στην τοπική πτέρυγα της Αλ Κάιντα και σε σουνίτες ισλαμιστές που, όπως λένε, θέλουν να σύρουν τη χώρα σε έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της σιιτικής πλειοψηφίας και της σουνιτικής μειονότητας.