Εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018

Εκατομμύρια οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό, ασφαλές νερό, αποχέτευση


ΚΟΣΜΟΣ
12:10
20/09/2019
Εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018
3
loading

Περισσότερα από 29 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018, ανακοίνωσε η UNICEF σήμερα.

Παγκοσμίως ένα στα πέντε βρέφη ξεκινά τη ζωή του σε ιδιαίτερα επικίνδυνο και στρεσογόνο περιβάλλον, περιλαμβανομένων χωρών όπως το Αφγανιστάν, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη, σύμφωνα με τη UNICEF.

«Εκατομμύρια οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό, ασφαλές νερό, αποχέτευση ή ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», κατήγγειλε η Ενριέτα Φόρε εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF.

«Εκτός από τους άμεσους, προφανείς κινδύνους, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός τέτοιου ξεκινήματος στη ζωή είναι ενδεχομένως καταστροφικές», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται το dpa.

Παρατεταμένες ή επαναλαμβανόμενες τραυματικές εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν τις δυνατότητες εκμάθησης των παιδιών, τη συμπεριφορά τους, τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Εργαζόμενος της UNICEF στην Υεμένη είδε παιδιά «τόσο υποσιτισμένα και με τόσο έντονα ψυχικά τραύματα που αποσύρονται από τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους, γεγονός που τα καθιστά ανήμπορα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και κάνει την επικοινωνία τους με την οικογένειά τους αδύνατη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Η UNICEF επισήμανε ότι οι γονείς στις εμπόλεμες περιοχές «χρειάζονται άμεσα περισσότερη στήριξη προκειμένου τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά τους να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καταστροφή που αντιμετωπίζουν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Βρίσκουν χρόνο για αναπαραγωγή

    Κατά τα άλλα οι δυστυχείς πρόσφυγες λυσσάνε να εισβάλουν στην Ευρώπη για να συνεχίσουν το αναπαραγωγικό τους έργο με 15 παιδιά ο καθένας

  2. avatar “Περισσότερα από 29 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018,”

    Ρε παιδιά, να γίνεται πόλεμος κι εσύ να έχεις το μυαλό σου στο "κοκο" ? (Εκτός κι όλα αυτά τα μωρά τα έφερε ο ... πελαργός) !!!

  3. avatar βρε

    Καλά,προφυλακτικά δέν κυκλοφορούν εκεί? ή τ' απαγορεύει κι αυτά η...θρησκεία τους? χαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει