Στην Κω εντοπίστηκε το πολυτελές γιοτ του προέδρου της τουρκικής ομάδας Μπεσίκτας, που, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, είχε κλαπεί από το λιμάνι της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι αρχές κάνουν λόγο για γνωστή τακτική των δουλεμπόρων, αφού πρώτα μεταφέρουν μετανάστες, χωρίς να τραβούν τα αδιάκριτα βλέμματα.

Διακινητές, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ τουρκικών μέσων, έκλεψαν το πολυτελές σκάφος και με αυτό μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες. Το γιοτ βρέθηκε τελικά εγκαταλελειμμένο στην Κω. Πρόκειται για συνηθισμένη τακτική των δουλεμπόρων, οι οποίοι κλέβουν πολυτελή σκάφη και, χωρίς να κινήσουν υποψίες, μεταφέρουν με αυτά ανθρώπους στις ελληνικές ακτές.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κωνσταντινούπολης έψαχνε το γιοτ του για μέρες. Όταν εξαφανίστηκε από το λιμάνι του Μποντρούμ, όπου συνήθως το ελλιμενίζει, ειδοποίησε την αστυνομία.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δουλεμπόρων που έκλεψαν το σκάφος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.