Ακτιβιστές προκαλούν αναστάτωση στις πτήσεις στο Χίθροου

Χρησιμοποιούν drones για να τραβήξουν την προσοχή για την κλιματική αλλαγή


ΚΟΣΜΟΣ
12:03
29/08/2019
Ακτιβιστές προκαλούν αναστάτωση στις πτήσεις στο Χίθροου
loading

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου από ακτιβιστές κατά της κλιματικής απορρύθμισης. Όπως είχαν ανακοινώσει από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones-παιγνίδια πάνω από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, μια ενέργεια που είναι πιθανό να καθηλώσει όλες τις πτήσεις.

Στόχος τους είναι να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ομάδα «Heathrow Pause» ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει τα drones μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια για την οποία η οργάνωση λέει πως θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Η Heathrow Pause διευκρίνισε πως τα drones θα πετούν όχι ψηλότερα από το ύψος ενός ανθρώπου και πως θα προειδοποιεί το αεροδρόμιο μία ώρα νωρίτερα.

«Συμφωνούμε στην ανάγκη να αναληφθεί δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί εποικοδομητική δέσμευση και δράση. Η διάπραξη εγκληματικών αδικημάτων και η αναστάτωση επιβατών είναι αντιπαραγωγικές», δήλωσε εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ευρώπης για τα σχέδια της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Heathrow Pause».

«Η πτήση drones σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από ένα αεροδρόμιο είναι παράνομη επειδή εμπεριέχει κινδύνους. Θα εργασθούμε σε στενή συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και άλλες αρχές για να διαχειριστούμε και να μετριάσουμε τις όποιες επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει