Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι σήμερα τραυματίστηκε, από βομβαρδισμό του συριακού στρατού στην επαρχία της Δαμασκού, ο επικεφαλής του ισλαμιστικού Μετώπου Αλ Νόσρα, το οποίο πολεμάει κατά των συριακών αρχών.

Ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι τραυματίστηκε μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσής του κατά τον βομβαρδισμό που είχε στόχο τους ίδιους σε έναν νότιο τομέα της επαρχίας της Δαμασκού, πρόσθεσε το παρατηρητήριο.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση διευκρίνισε ότι τις πληροφορίες για τον τραυματισμό του επικεφαλής του Μετώπου Αλ Νόσρα τις έλαβε από μαχητές που βρίσκονται στην ζώνη αυτήν.

Ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν σημείωσε ότι ο επικεφαλής του Μετώπου Αλ Νόσρα τραυματίστηκε στο ένα πόδι, αλλά δεν μπορούσε προς το παρόν να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η οργάνωση αυτή, την οποία οι ΗΠΑ έχουν κατατάξει στις τρομοκρατικές, είχε αρχικά γίνει γνωστή στην Συρία από επιθέσεις αυτοκτονίας που είχε πραγματοποιήσει, ενώ στην συνέχεια άρχισε να πολεμάει στο πλευρό των ανταρτών που μάχονται κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

(Φωτογραφία αρχείου)