Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη, ενώ μια ειδική ομάδα της γαλλικής χωροφυλακής εστάλη εκεί, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο δίκτυο BFM-TV.

«Αποφασίσαμε να αποστείλουμε μια ομάδα της GIGN (Ομάδας Επέμβασης της Εθνικής Χωροφυλακής) εκεί και επίσης να ενισχύσουμε όλη την ζώνη λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας», σημείωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι δραστηριότητες του γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Τρίπολη και του γαλλικού σχολείου ανεστάλησαν.

Δύο Γάλλοι φρουροί τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα. “Ο ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και αναμένεται να χειρουργηθεί εκεί», πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος πρόκειται να αναχωρήσει για Τρίπολη.

«Αυτή η επίθεση θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικά μια σφαγή. Σε μερικά μόνον λεπτά: αν το προσωπικό ήταν εκεί, θα ήταν ένα τρομερό δράμα», συνέχισε ο Φαμπιούς.

«Η επίθεση αυτή έγινε για να έχει θύματα. Η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν μια επίθεση που είχε στόχο όχι μόνον τη Γαλλία, αλλά το σύνολο των χωρών που αγωνίζονται κατά των τρομοκρατικών ομάδων».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Φαμπιούς σημείωσε ότι αναχωρεί «αμέσως» για Τρίπολη και ότι μόλις φτάσει θα πάει να δει τους τραυματισμένους φρουρούς, προτού έχει μια σύνοδο εργασίας με τις λιβυκές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν επίσης έρευνα μετά την επίθεση.

Η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την πύλη της πρεσβείας, δήλωσε ο επικεφαλής της ασφάλειας στην Τρίπολη, Μαχμούντ αλ Σέριφ.