Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης, είναι ο απολογισμός της επίθεσης με πυροβολισμούς σε έκθεση τροφίμων και ποτών στην Καλιφόρνια, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχει και δεύτερος δράστης που εμπλέκεται στην υπόθεση και έτσι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.

Η επίθεση έγινε σε πάρκο της πόλης Γκίλροϊ, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Σκοτ Σμίθι. Νωρίτερα ο ίδιος δήλωσε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις και σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο δράστης.

«Δεύτερο πρόσωπο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιόν» είπε ο Σμίθι, σημειώνοντας ότι η αστυνομία το αναζητεί. «Δεν έχουμε ιδέα ποιο ήταν το κίνητρο» πρόσθεσε.

Μεταξύ των θυμάτων είναι κι ένα 6χρονο αγόρι.

Αστυνομικοί και τραυματιοφορείς έσπευσαν μαζικά χθες το βράδυ στο πάρκο όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 15 τραυματίστηκαν από πυρά.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Η πόλη Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων στον κόσμο.