Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν απευθύνει έκκληση για διαδηλώσεις μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του.

Ο Μαδούρο σημείωσε επίσης ότι η “φασιστική” αντιπολίτευση ευθύνεται για τα θύματα κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ τόνισε ότι “δεν θα επιτρέψει” την πραγματοποίηση της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη στο Καράκας .

«Σκοτώθηκαν από τις φασιστικές ορδές», δήλωσε ο Μαδούρο στην τηλεόραση, και κατηγόρησε τον αντίπαλό του Ενρίκε Καπρίλες ότι προσπαθεί να ενορχηστρώσει ένα «πραξικόπημα».

Στο μεταξύ η γενική εισαγγελέας του Καράκας Λουΐζα Ορτέγα Ντίας δήλωσε ότι επτά άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις μετά τις προεδρικές εκλογές. Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι 61 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τη βία.

Η Ντίας ανέφερε ακόμη ότι έχουν συλληφθεί 135 πρόσωπα που φέρονται ως ύποπτα για συμμετοχή σε βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις.