Με όποιο τρόπο μπορεί εξοπλίζεται η Ιαπωνία, η οποία εγκατέστησε δύο πυραύλους Πάτριοτ στο υπουργείο Άμυνας στην καρδιά του Τόκιο, ώστε να αναχαιτίσει τους βορειοκορεατικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν και σε δύο άλλα σημεία στην περιοχή του Τόκιο. Συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα.

Εκτός από τις συστοιχίες Πάτριοτ το Τόκιο έχει στείλει αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα Aegis (σύστημα ελέγχου και διοίκησης με υπολογιστές και ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών στόχων στον αέρα) στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, επισήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον ιαπωνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, η Ιαπωνία θα κάνει αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές. Αυτήν την στιγμή, το σημαντικότερο είναι να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.