Κάτι από την αμερικάνικη κωμωδία Road Trip θύμισε η περιπέτεια τεσσάρων παιδιών στην Αυστραλία, που έκλεψαν ένα τζιπ και ταξίδεψαν 1.000 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα, πριν τους σταματήσει η Αστυνομία.

Ένας 14χρονος, δύο 13χρονοι και μια 16χρονη ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Σάββατο (13/07), κλέβοντας λεφτά από τους γονείς τους και φόρτωσαν τα καλάμια ψαρέματος σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε μια από τις οικογένειες στην παραλιακή πόλη Ροκχάμπτον του Κουϊνσλαντ, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Μάλιστα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα από τα παιδιά άφησε και σημείωμα προς την οικογένειά του, στο οποίο ανακοίνωνε τα σχέδιά του.

Η Αστυνομία του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι το όχημα εντοπίστηκε νωρίς χθες το πρωί στην απομακρυσμένη πόλη Μπανάνα, όπου τα παιδιά φέρεται να έκλεψαν βενζίνη προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους νότια.

Το τζιπ βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/07), κοντά στο Γκράφτον, στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που απέχει 11 ώρες με το αυτοκίνητο από τον Ροκχάμπτον.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκε να εισέλθουν στο όχημα δια της βίας καθώς τα παιδιά είχαν κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Δεν είναι σαφές ποιο παιδί οδηγούσε, αλλά σύμφωνα με τις Αρχές προφανώς οδηγούσαν όλα τους εκ περιτροπής.