Η ερώτηση που πρέπει απαραιτήτως να κάνετε στον μεσίτη όταν ψάχνετε σπίτι για αγορά

H ακριβότερη αγορά της ζωής σας δεν πρέπει να κριθεί από την τύχη


ΚΟΣΜΟΣ
8:16
23/07/2019
Η ερώτηση που πρέπει απαραιτήτως να κάνετε στον μεσίτη όταν ψάχνετε σπίτι για αγορά
loading

Η αγορά σπιτιού μόνο εύκολη δεν είναι. Αν δεν κάνεις μάλιστα τις σωστές ερωτήσεις, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας σε ένα σωρό αναποδιές.

Αυτό μας λέει η Jodi Moody, κτηματομεσίτρια του γραφείου Smoky Mountain Realty στο Τενεσί που μίλησε στην ιστοσελίδα Business Insider, συμβουλεύοντας για το πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσουμε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά ακινήτου.

Αφού μάθουμε λοιπόν, όπως τονίζει, πόσο καιρό είναι το σπίτι προς πώληση, πόσο πωλούνται τα σπίτια στην περιοχή κατά τους τελευταίους 6 μήνες, ποια τα επίπεδα θορύβου της γειτονιάς, τι έξοδα συντήρησης έχει η συγκεκριμένη οικία και σε τι κατάσταση βρίσκεται, οφείλουμε να μάθουμε και από πόσα χέρια έχει περάσει.

Όταν λάβουμε τις απαντήσεις που μας ικανοποιήσουν, περνάμε στην αποφασιστικότερης σημασίας ερώτηση, κατά τη Moody πάντα: Γιατί το πουλάνε οι ιδιοκτήτες; «Η περιέργεια εδώ μπορεί να σε πάει πολύ μακριά», λέει χαρακτηριστικά, καθώς πλάι στις στάνταρ απαντήσεις «μετακομίζουμε για δουλειά» ή «μετακομίζουμε σε μεγαλύτερο σπίτι», όλο και κάποιο λαβράκι μπορεί να προκύψει.

«Είναι πάντα δύσκολο να μάθεις από τον ‘‘καλό’’ γείτονα πως κάποιος πέθανε στην κρεβατοκάμαρα ή να πληροφορηθείς κάποιο άλλο τραγικό γεγονός αφού έχεις δώσει προκαταβολή και υπέγραψες το συμβόλαιο», καταλήγει…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει