Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που έγινε χθες με στόχο την αστυνομία στην πρωτεύουσα Τύνιδα της Τυνησίας, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Στην επίθεση, που σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη, συνέβη κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν και μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές.

Ο πρώτος καμικάζι έβαλε στόχο μια περίπολο της αστυνομίας στην οδό Σαρλ ντε Γκωλ, σύμφωνα με το Reuters, στο κέντρο της Τύνιδας (το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως η επίθεση σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα). Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένας άλλος αστυνομικός και τρεις πολίτες τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγο αργότερα, ένας δεύτερος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σταθμό της αστυνομίας στη συνοικία αλ-Καρτζάνι, σύμφωνα με το Reuters– σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο στόχος του δεύτερου καμικάζι ήταν στρατόπεδο της Εθνοφρουράς. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.