Ο δότης σπέρματος, το παιδί με ομοφυλόφιλη φίλη του και η δικαστική απόφαση

Κρίθηκε ότι είναι ο νόμιμος πατέρας ενός που είχε αποκτηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση


ΚΟΣΜΟΣ
11:41
19/06/2019
Ο δότης σπέρματος, το παιδί με ομοφυλόφιλη φίλη του και η δικαστική απόφαση
2
loading

Ένας άνδρας που, πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία, έγινε δότης σπέρματος για να μπορέσει να αποκτήσει παιδί μια ομοφυλόφιλη φίλη του έχει γονικά δικαιώματα σχετικά με την κόρη τους, έκρινε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι επειδή ο δότης αναφερόταν στη ληξιαρχική πράξη γέννησης και είχε «υπερβολικά στενή» σχέση με το κορίτσι είναι ο πατέρας και έχει δικαίωμα λόγου για το αν θα μεταφερθεί στη Νέα Ζηλανδία για να ζήσει μόνιμα.

Το 2006 ο εν λόγω άνδρας, που αναφέρεται με το ψευδώνυμο «Ρόμπερτ» για νομικούς λόγους, συμφώνησε να γίνει δότης σπέρματος για μια φίλη του που θα υποβαλλόταν στη συνέχεια σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Παρότι δεν ζούσαν μαζί, ο Ρόμπερτ είχε έναν «διαρκή ρόλο» στη ζωή του παιδιού και συμμετείχε σε αυτήν οικονομικά, ενώ είχε λόγο για την υγεία, την εκπαίδευσή του και την γενική ευημερία του, ανέφεραν οι δικαστές.

Προβλήματα εμφανίστηκαν όταν η μητέρα του κοριτσιού και η σύντροφός της θέλησαν να εγκατασταθούν στη Νέα Ζηλανδία το 2015.

Η δικαστής Μάργκαρετ Κλίρι ανακοίνωσε ότι ένα κατώτερο δικαστήριο κακώς είχε κρίνει εναντίον του πατέρα και κατέληξε ότι το παιδί θα πρέπει να παραμείνει στην Αυστραλία ώστε ο πατέρας να μπορεί να το επισκέπτεται, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν είναι σαφές, λόγω της ιδιαιτερότητας της σχέσης, αν η υπόθεση θα αποτελέσει δεδικασμένο για το μέλλον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

    Δύο άνθρωποι που δεν μπορούν να παράξουν ζωή..... Αφού ανήκουν στο ίδιο φύλο..... Βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν την λογική της φύσης. Βρήκαν τους παρενθετους και τις παρενθετες και δεν ξέρω ούτε καν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον όταν σε κάποιες χώρες παντρεύονται οι άντρα τρεις τρείς!!! Παιδιά με τρεις μπαμπάδες? Μόνο εγώ νομίζω ότι αυτό δεν είναι εξέλιξη?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει