Η οικογένεια Scholl από την Tulsa των ΗΠΑ έχει ένα λόγο για να γιορτάζει, καθώς το 5 ετών κοριτσάκι που υιοθέτησαν από την Κίνα άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της θετής του μητέρας.

Με τη βοήθεια κοχλιακού εμφυτεύματος η Jayde, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αντιδρά στους ήχους που ακούει για πρώτη φορά με χαρά.

Το μικρό κορίτσι έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ορφανοτροφείο της Κίνας. Οι γονείς της την είχαν παρατήσει στο δρόμο σε ηλικία οκτώ μηνών.

Ήταν όμως τελικά τυχερή, καθώς η οικογένεια Scholl αναζητούσε να υιοθετήσει ένα παιδάκι από τη χώρα. Την είδαν όταν ήταν δύο χρονών, αλλά επειδή η διαδικασία διεθνούς υιοθεσίας διαρκεί αρκετό καιρό, η Jayde ταξίδεψε στην καινούρια της οικογένεια μόλις τα περασμένα Χριστούγεννα.

Η θετή της μητέρα, Jaque, που ειδικεύεται στην ακοολογία παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της στο ταξίδι της επιστροφής στις ΗΠΑ.

Συνειδητοποίησε ότι η Jayde δεν έδειχνε να αντιδρά καθόλου όταν ανέβασε τον ήχο στα ακουστικά της, όταν προβαλλόταν το βίντεο με τις οδηγίες ασφαλείας στο αεροσκάφος.

Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις η Jayde διαγνώστηκε ως κωφή και με άμεση ανάγκη εμφυτεύματος, κάτι που ευτυχώς για εκείνη οι γονείς της μπορούσαν να της προσφέρουν.

«Προσαρμόζεται. Προσπαθεί και επιβιώνει. Καταφέρνει ό,τι βάζει στο μυαλό της» είπε για την κόρη της η Jaque.
Το όνομα της Jayde θα γραφτεί στα ιατρικά ιστορικά καθώς τους επόμενους μήνες θα γίνει ένα από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο, τα οποία θα αποκτήσουν ένα νέο επεξεργαστή προσαρμοσμένο σε ένα ακόμη πιο μικρό και λιγότερο ευδιάκριτο εμφύτευμα.