Την προσήλωση της Γερμανίας στη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, επανέλαβε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των επιθέσεων εναντίον τάνκερ στην περιοχή του Κόλπου.

«Υπάρχουν τομείς στους οποίους υπάρχουν διαφορές με το Ιράν, αλλά η διατήρηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά εξακολουθεί να είναι προς το δικό μας ευρωπαϊκό συμφέρον», δήλωσε η κυρία Ντέμερ, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ να προσθέτει ότι ο ρόλος της Γερμανίας δεν είναι αυτός του διαμεσολαβητή, αλλά το Βερολίνο υποστηρίζει ξεκάθαρα τη διατήρηση της συμφωνίας και γι’ αυτό εργάζεται. «Το ίδιο αναμένουμε και από το Ιράν», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές επιθέσεις εναντίον τάνκερ στα Στενά του Χορμούζ, η κυρία Ντέμερ έκανε λόγο για «εξαιρετικά ανησυχητικές ειδήσεις» και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να διαλευκανθούν όλες οι περιπτώσεις επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή του Κόλπου. «Κάθε επίθεση εναντίον πλοίου αποτελεί κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα και απειλή για την ειρήνη», πρόσθεσε ο κ. Μπούργκερ για το υπουργείο Εξωτερικών.