Η αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, η οποία έφτασε στο χωριό Τζάμλα της Συρίας για να παραλάβει τους 21 παρατηρητές του ΟΗΕ που απήχθησαν την Τετάρτη από σύρους αντάρτες, αποσύρθηκε μετά από το βομβαρδισμό κοντινού χωριού από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Όταν τα οχήματα του ΟΗΕ εισήλθαν στο Τζάμλα, ο συριακός στρατός βομβάρδισε ένα γειτονικό χωριό. Τα οχήματα του ΟΗΕ αποσύρθηκαν τότε από τη Τζάμλα», σημείωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος επικαλέστηκε εκπρόσωπο της ομάδας των ανταρτών που ευθύνεται για την απαγωγή.

Την ίδια ώρα ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις του ΟΗΕ, Ερβέ Λαντσίς, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι η Τζάμλα «δέχεται σφοδρό βομβαρδισμό από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις», αλλά δεν διευκρίνισε αν αναφέρεται στο χωριό στο οποίο βρίσκονται οι όμηροι ή στην περιοχή του Τζάμλα.

Ο Λαντσίς υπογράμμισε ότι ελπίζει σε μια κατάπαυση του πυρός μερικών ωρών από τον συριακό στρατό, η οποία θα επιτρέψει την απελευθέρωση των 21 Φιλιππινέζων παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι συνελήφθησαν όμηροι την Τετάρτη.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, εξέφρασε και αυτός την ελπίδα για την γρήγορη απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΗΕ.

Η Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ, η ομάδα των ανταρτών που απήγαγε τους παρατηρητές, είχε αρχικά ζητήσει την απόσυρση του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την περιοχή του Τζάμλα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί για να επιτραπεί η απομάκρυνση των παρατηρητών.

(Φωτογραφία αρχείου)