Ένας άνδρας που απειλούσε να ενεργοποιήσει βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε, τραυματίσθηκε από την Αστυνομία και το σακίδιό του καταστράφηκε από πυροτεχνουργούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών στη Σουηδία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για την παρουσία «απειλητικού άνδρα» και έσπευσαν άμεσα στον χώρο, κάνοντας χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο άνδρας ισχυριζόταν ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν της ύπαρξη του μηχανισμού, ούτε την καταστροφή του σακιδίου. Επιβεβαίωσαν, ωστόσο, την επέμβαση πυροτεχνουργών στο σημείο. Στη συνέχεια μάρτυρες άκουσαν έκρηξη…

«Κανένα επικίνδυνο αντικείμενο δεν βρέθηκε στο σημείο», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη τοπική εφημερίδα Sydsvenskan. Ο άνδρας είναι 44 ετών και κάτοικος του Μάλμε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και, όταν θα είναι σε θέση, θα δώσει κατάθεση.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα ενισχυθούν οι περιπολίες στους δημόσιους χώρους της πόλης στα νότια της σκανδιναβικής χώρας.