Στο νοσοκομείο βρίσκεται μία έφηβη από τη Βόρεια Καρολίνα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και τα πόδια έπειτα από επίθεση καρχαρία.

Σύμφωνα με την οικογένειά της Paige Winter, ο πατέρας της χρειάστηκε να γρονθοκοπήσει τον καρχαρία πέντε φορές για να γλιτώσει τη 17χρονη από τα σαγόνια του. Όπως μεταδίδει το BBC, το κορίτσι έχασε κάποια δάχτυλα των χεριών της και το αριστερό της πόδι από το γόνατο.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως το κορίτσι είναι σε καλή κατάσταση και πως εξέφρασε την ελπίδα «ο κόσμος να συνεχίσει να σέβεται τους καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον».

Η 17χρονη δέχθηκε επίθεση στην παραλία Atlantic Beach στη Βόρεια Καρολίνα, το απόγευμα της Κυριακής.Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο κόσμος ούρλιαζε ενώ το κορίτσι προσπαθούσε να βγει από το νερό.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο Vidant Medical Center του Greenville ενώ ο πατέρας της χαρακτηρίζεται «ήρωας» που της «έσωσε τη ζωή».

«Παρά τις δυσάρεστες συνθήκες, η Paige εξακολουθεί να υπερασπίζεται τη θαλάσσια ζωή και όλα τα πλάσματα που ζουν στο νερό» τονίζει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του. «Ελπίζει ο κόσμος να συνεχίσει να σέβεται τους καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον και την ασφάλειά τους».

«Είναι ζωντανή, έχασε ένα πόδι. Μπορεί να χρειαστεί μεταμόσχευση χεριού στο μέλλον. Να προσεύχεστε για εκείνη, σας παρακαλώ» τόνισε η γιαγιά της.