Η Ρουμανία ως χώρα που δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου πρέπει να λάβει υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο διάλογο μεταξύ Σερβίας και Πρίστινας και «να μην παραμένει κρυμμένη στα χαρακώματα, όπως έκανε ο Ιάπωνας στρατιώτης στον Ειρηνικό», δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών, Τίτους Κορλάτεαν.

Ο κ. Κορλάτεαν προέβη στα συγκεκριμένα σχόλια μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας για συμμετοχή του Κοσόβου στις συνεδριάσεις του. Ο κ. Πόντα εξέφρασε, επίσης, τη στήριξή του στην επανάληψη του διαλόγου Σερβίας και Κοσόβου.

«Πρέπει να ρίξουμε μία προσεκτική ματιά στις τελευταίες εξελίξεις στον πολιτικό διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, μεταξύ των πρωθυπουργών, του αναγνωρισμένου και του μη αναγνωρισμένου υπό την αιγίδα της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον», ανέφερε ο κ. Κορλάτεαν σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Σερβία έχει γραφείο εκπροσώπησης στο Κόσοβο, τονίζοντας ότι αυτές είναι κάποιες πραγματικότητες που πρέπει να εξετάσει η Ρουμανία.