Ο πρόεδρος του φιλελεύθερου «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», Λουτφί Μεστάν, κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να ελέγξει την αξιοπιστία των ισχυρισμών του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ περί οργάνωσης δολοφονικής απόπειρας εναντίον του. Ο ίδιος κατονόμασε δημόσια τον πρώην αρχηγό του ΚΔΕ, Αχμέτ Ντογκάν ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας, επικαλούμενος απόρρητη προειδοποίηση εταιρικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται, ότι με τον τρόπο αυτό ο κ. Μπορίσοφ «απάντησε» στην ομιλία του στη Βουλή μετά την έγκριση της παραίτησης της κυβέρνησης του με 209 ψήφους υπέρ, 5 κατά και μια αποχή, στις καταγγελίες για διασυνδέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα, που είχε απευθύνει στη διάρκεια της συζήτησης της παραίτησης ο βουλευτής του ΚΔΕ, Χρίστο Μπίσεροφ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Σοτίρ Τσάτσαροφ, πρέπει να αποφασίσει αν η κατηγορία εναντίον του Μπόικο Μπορίσοφ θα είναι για συκοφαντική δυσφήμηση ή για απόπειρα ανατροπής της κατοχυρωμένης στο Σύνταγμα μορφή διακυβέρνησης, είπε ο κ. Μεστάν σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε, ότι η υπηρεσία είχε λάβει σήμα από ομόλογη υπηρεσία για δολοφονική απειλή εναντίον του Μπόικο Μπορίσοφ όταν ακόμα διατελούσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου των Εσωτερικών (2001-05).

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κίρτσο Κίροφ, πάντως, στο σήμα δεν αναφερόταν το όνομα του ιστορικού αρχηγού του ΚΔΕ, Αχμέτ Ντογκάν, όπως είπε ο πρώην διοικητής της βουλγαρικής ΕΥΠ στη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ.