Ο Τζον Μπένερ, Ρεπουμπλικανός και Πρόεδρος της Βουλή των Αντιπροσώπων, απέρριψε την πρόταση του αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Όταν αυξάνεις το κόστος της εργασίας, μπορείτε να μαντέψετε τι συμβαίνει;», διερωτήθηκε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μπένερ. Και συμπλήρωσε: «Γιατί θέλουμε να δυσκολέψουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις;», διαμηνύοντας ότι η πρόταση του Ομπάμα δεν έχει πολλές πιθανότητες να περάσει από το Κογκρέσο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αμερικανός Πρόεδρος, στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση των Έθνους κάλεσε το Κογκρέσο να συνεργαστεί με το Λευκό Οίκο, θέτοντας ως στόχους την ανάπτυξη προς όφελος της μεσαίας τάξης, με αύξηση των μισθών εντός τριετίας.

«Καθαρίσαμε μαζί τα συντρίμμια της κρίσης και με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση λέμε ότι η ένωσή μας είναι πλέον ισχυρότερη. Μία αναπτυσσόμενη οικονομία που δημιουργεί θέσεις εργασίας για τη μεσαία τάξη, αυτό θα πρέπει να είναι ο πολικός αστέρας που καθοδηγεί τις προσπάθειές μας», είπε μεταξύ άλλων, ο Ομπάμα.