Δύο νεκροί -πιθανόν οι φρουροί ασφαλείας- και πολλοί τραυματίες είναι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο μέχρι αυτή τη στιγμή απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για τρίτο νεκρό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον βομβιστή, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ήταν επίθεση αυτοκτονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από μια δευτερεύουσα είσοδο της πρεσβείας, αυτή που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να πάρουν βίζες για τις ΗΠΑ.

Οι Αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη έκρηξη. Πηγή της αγγλικής πρεσβείας στην Άγκυρα, μιλώντας στην εφημερίδα «Telegraph» υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι ο δράστης τοποθέτησε ή έριξε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι πρώτες πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε τη στιγμή που ο βομβιστής εισερχόταν στο κτίριο της πρεσβείας και περνούσε από το μηχάνημα X-ray.
Το φυλάκιο έξω από την πρεσβεία έχει καταστραφεί ενώ υπάρχουν ζημιές και στο ίδιο το κτίριο. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής στο σημείο της έκρηξης, ενώ υπήρχαν μέλη τεμαχισμένου πτώματος.