Λευκός κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μαχαίρωσε τέσσερις μαύρους δεμένους με χειροπέδες

Τα θύματα κατήγγειλαν πως δύο φρουροί στέκονταν πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα και γελούσαν - Δείτε το βίντεο


ΚΟΣΜΟΣ
9:55
22/04/2019
Λευκός κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μαχαίρωσε τέσσερις μαύρους δεμένους με χειροπέδες
2
loading

Σοκ προκαλούν τα πλάνα μέσα από φυλακή του Οχάιο, όπου ένας κρατούμενος επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος τεσσάρων άλλων, οι οποίοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες σε τραπέζι και δεν μπορούσαν να γλιτώσουν από τα χτυπήματά του.

Η κάμερα της φυλακής κατέγραψε τον Greg Reinke, γνωστό υπέρμαχο της «λευκής φυλής», ο οποίος ήταν επίσης δεμένος σε άλλο τραπέζι, αλλά κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες του, να σηκώνεται και να επιτίθεται στους άλλους τέσσερις, οι οποίοι ήταν μαύροι.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2017 στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Λούκασβιλ.

Οι δύο από τους τέσσερις άνδρες, που δέχθηκαν τα χτυπήματα του Reinke, κατήγγειλαν πως οι φύλακες τους είχαν ψάξει εξονυχιστικά πριν τους αφήσουν να βγουν από τα κελιά τους, κάτι που, προφανώς, δεν έγινε στην περίπτωση του Reinke.

Από τους τέσσερις, οι δύο είχαν πολλά τραύματα από μαχαίρι ενώ οι άλλοι δύο γλίτωσαν με ελαφριά τραύματα.

Η επίθεση έληξε μόνο όταν ένας από τους τέσσερις κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες του και ακινητοποίησε τον Reinke στο δάπεδο, και τότε εμφανίστηκαν και οι πρώτοι φρουροί της φυλακής.

Μάλιστα οι δύο από τους τέσσερις καταγγέλλουν πως δύο φρουροί στέκονταν πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα και γελούσαν, όσο εξελισσόταν η επίθεση.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν, ο ένας είπε: «Θα έπρεπε να τους αφήσουμε να πεθάνουν».

Χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να φτάσει στο σημείο ιατρική βοήθεια, ενώ οι τραυματίες αιμορραγούσαν βαριά.

Οι δύο που κατέθεσαν τη μήνυση ζητούν αποζημίωση 75.000 δολαρίων και καταγγέλλουν πως παραβιάστηκαν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Οι φρουροί κατηγορούνται πως έδωσαν στον Reinke κλειδί για τις χειροπέδες του και ήξεραν πως είχε τρόπο να λυθεί.

Ο Reinke είχε μαχαιρώσει ή είχε επιχειρήσει να μαχαιρώσει κι άλλους κρατούμενους πριν από το περιστατικό αυτό.

Ο ίδιος παραδέχεται την επίθεση αλλά αρνείται πως οι φύλακες την κανόνισαν. Ενώ εξέτιε ήδη ποινή ισοβίων, έχοντας κριθεί ένοχος για πυροβολισμούς το 2004, καταδικάστηκε σε 54 χρόνια φυλακής για την επίθεση και στη συνέχεια σε ακόμα 32 χρόνια για την επίθεση σε βάρος φρουρού, οκτώ μήνες μετά. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Reinke και ένας συγκρατούμενός του μαχαίρωσαν τον φύλακα 32 φορές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Η φυλακή πρέπει να αποκτήσει νόημα.

    Ας μην κρυβόμαστε. Οι φυλακές δεν προσφέρουν σωφρονισμό. Ως εκ τούτου ο μόνος τρόπος για να μειωθούν τα εγκλήματα κ οι παρανομίες, είναι ο φόβος οτι αν πας φυλακή ενδεχομένως να μην βγεις ζωντανός. Ο περιορισμός της ελευθερίας δεν ειναι σωφρονισμός. Εφοσον δεν ειναι αποδεκτή επίσημα η βαριά καταναγκαστική εργασία η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, δεν μενει αλλη λύση από το να φοβούνται για την ίδια τους την ζωή. Το γεγονός οτι δολοφόνοι, βιαστές, εκβιαστές και οτι άλλα καθιζήματα της κοινωνίας σκοτώνονται μεταξύ τους, το βλέπω μόνο θετικά εφόσον ξεβρωμίζει ο τόπος.

  2. avatar Αχαα

    Γύρο γύρο όλοι στην μέση ο μανωλης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει