Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο φαίνεται ότι κερδίζει τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ινδονησία. Αυτό δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις τριών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μία ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο.

Τα τρία ινστιτούτα δημοσκοπήσεων -Saiful Mujani Research Centre, Indo Barometer και Indikator Politik Indonesia- δίνουν ποσοστό τουλάχιστον 55% των ψήφων στον Ουιντόντο έναντι ποσοστού περίπου 44% που εξασφαλίζει ο αντίπαλός του Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν σήμερα λίγο μετά τις 13:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος), επιβεβαίωσε μέλος της Εκλογικής Επιτροπής στο AFP.

Συνολικά 190 εκατομμύρια Ινδονήσιοι καλούνταν στις κάλπες για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν για πρώτη φορά ταυτοχρόνως, με τον νυν πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και τον στρατηγό εν αποστρατεία Πραμπόβο Σουμπιάντο να αναμετρώνται για τα ηνία της χώρας.

Με ρεκόρ 245.000 υποψηφιοτήτων για την προεδρία, τη βουλή και τοπικά αιρετά αξιώματα, η Ινδονησία διοργάνωσε φέτος τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πρώτες αυτές εκτιμήσεις δεν προκάλεσαν έκπληξη καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από τις εκλογές έδιναν στον 57χρονο απερχόμενο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του 67χρονου πρώην στρατηγού των ειδικών δυνάμεων Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Παρά τις εκτιμήσεις που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα όσον αφορά τον νικητή των προεδρικών εκλογών, τα επίσημα αποτελέσματα της μεγαλύτερης στον κόσμο εκλογικής διαδικασίας που διεξάγεται μέσα σε μία μόνο ημέρα προβλέπεται να ανακοινωθούν τον Μάιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.